idabritas kreativa

TRENDER . MODE . DESIGN . stil och style för rum och kropp

SMYCKEN FÖR HEMMET

Publicerad 2011-02-23 21:15:35 i inredning,

Prydnader är väl egentligen helt fantastiskt, som smycken för ditt hem. Jag älskar dessa från Stocke keramik, skulle gärna ha ett par färgtuber liggandes på en hylla... Och bilarna är ju underbara, själv är jag inte jätteförtjust i Ahlgrens ätbara variant, men de här vrålåken får gärna stå i mitt garage :)

bilderna är lånade från Stocke

AFFISCH

Publicerad 2011-02-14 16:56:32 i Allmänt,

Denna affisch vill jag ha. Finns på Moderna Museet för 90 kr. Känns överkomligt. Jag gillar det blandningen av svartvitt och färgglatt i ett och samma foto. Ser så härligt kladdigt ut




Mun (för l'Oréal) New York, 1986

Bild från Moderna Museet

 

VILKEN LÄGENHET!!

Publicerad 2011-02-11 16:56:43 i Allmänt,

Fredagsläsning hittar ni HÄR .  En sjukt cool lägenhet vid Odengatan. Kolla speciellt på det platsbyggda badkaret...


bild lånad av mixr.se

PANTONE & ÅRETS FÄRG

Publicerad 2011-02-10 16:37:13 i Allmänt,

Pantone är ett referenssystem för färgnyanser. På Pantones hemsida kan man läsa det mesta om kulörer, nyanser och färgtrender. Designers världen över använder sig av Pantones kartor över färger för att färgsätta sina skapelser.

 

Pantone är nu för tiden en hel värld av färger, kartor och inte minst prylar. Klicka in på hemsidan och du kan hitta allt från Pantones glasögon till skrivböcker, köksgeråd och iPadfodral.

 

 Varje år utser Pantone årets färg. 2011 heter färgen Honeysuckle och har en rödrosa nyans. Enligt Pantone ska Honeysuckle vara uppmuntrande och upplyftande. Den ger oss mod och kraft att möta alla tuffa utmaningar vi ställs för under året. Jag hoppas de har rätt och önskar mig något i årets färg! Till exempel ett nytt fint VISAkort då mitt eget har börjat sjunga på sista versen.




Bilder lånade hos pantone.com

GERTRUDE AFTER FAIR

Publicerad 2011-02-08 22:41:02 i inredning,

Möbelmässan har kickat igång ute i Älvsjö och jag som inte ens var där idag fick gå på After Fair på Gertrude home, bed & bath tillsammans med Lisa. Där inne kikade vi på övertjusiga inredningsprylar och drack lite vin (och åt en snitt). Om jag hade pengar säger jag bara.... Så fina saker, så dyra saker! Lisa fick i alla fall med sig 4 gästhanddukar, en tvålpump som gör mousse av tvålen samt en badrumsmatta! Allt i en fantastiskt härlig orange färg. Kul!




Vi fick varsin goodiebag med oss hem innehållande en Plaza interiör och ett doftljus från Durance. Jag tände mitt ljus när vi kom hem och nu doftar det ljuvligt här hemma!


Foton från Gertrudes.se och mig själv

DRÖMSTOLEN RAR

Publicerad 2011-02-06 11:06:50 i inredning,

Charles och Ray Eames har många fina möbler i sin portfolio. Rocking chair är min favorit och en stol jag lovat mig själv att äga någon gång i livet. Rocking chairs sits är av glasfiberarmerad plast, står på ben av stål och gungar på träskidor. De nyproducerade stolarnas sitsar är av polypropylen för bättre komfort. Stolen visades först när MOMA hade en tävling "Low cost furniture design" år 1950.





bilder och fakta från vitra.com, internethomealliance.com och designbutiken.com

Om

Min profilbild

idabrita

Designer som älskar mode och att fixa med inredningen hemma. Jobbar bla med att redesigna möbler samt i designbutik. Här i bloggen delar jag med mig av mina tips och pyssel, min inredning och sådant jag tycker är fint och inspireras av. Även en del outfits och härliga saker att snygga till sig själv med bjuds det på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela