idabritas kreativa

TRENDER . MODE . DESIGN . stil och style för rum och kropp

HEMMA HOS MIG

Publicerad 2011-03-13 21:16:47 i inredning,

Jag har precis flyttat in i Stockholms bästa lya! Mina 37 kvm med solbalkong skall nu inredas och göras så fint det bara går. Den här tjusiga tapeten från Osbourne and Little sitter på ena långa väggen.



Nu letar jag efter en stooooor matta som ska passa till. Har kommit på att jag vill ha en ljusblå eller turkos mjuk tjockismatta. Ljuslila kan gå an men egentligen är jag inget fan av lila. Tyvärr hittar jag inte någon i rimlig prisklass. Trist. Har du nåt tips på var jag kan kolla?

En fin matta jag hittat är denna från BoConcept. Skulle nog inte passa här men fin är den.

Bilderna är från tapetorama och BoConcepts hemsidor

BOKTIPS

Publicerad 2011-03-13 19:17:44 i inredning,

Den här boken skulle jag vilja ha. Den tar upp 1900-talets design på ett bra sätt. Enkel och bra uppbyggd och skriven. En bok man vill läsa och bläddra i. Finns på Adlibris för 259 riksdaler.



Texten nedan är från Adlibris, om boken.

I denna rikt illustrerade bok samlas föremål från en mängd områden keramik, armatur, möbler, affischer, textilier m.m. Som läsare får man en gedigen genomgång av olika föremål, men något som också gör boken speciell är att den även lyfter fram olika föremåls detaljer något som man normalt inte kan lära sig om genom en bok. 1900-talets design är också intressant för samlare eftersom föremålen i boken är försedda med prisintervall som fungerar som guide till olika föremåls ungefärliga värde.

Boken spänner över tiden från modernismens födelse till idag. Stora och inflytelserika formgivare som präglat designens utveckling presenteras närmare på egna uppslag. Olika rörelser och tidstypiska fenomen som Arts and Crafts, Bauhaus, Exotism, Memphis m.m. ges också särskilt utrymme.

1900-talets design är en generös och gedigen kunskapskälla för alla designintresserade och för såväl nyblivna som erfarna samlare.

Bild från Adlibris

Om

Min profilbild

idabrita

Designer som älskar mode och att fixa med inredningen hemma. Jobbar bla med att redesigna möbler samt i designbutik. Här i bloggen delar jag med mig av mina tips och pyssel, min inredning och sådant jag tycker är fint och inspireras av. Även en del outfits och härliga saker att snygga till sig själv med bjuds det på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela