idabritas kreativa

TRENDER . MODE . DESIGN . stil och style för rum och kropp

RÄTT HETT I SMYCKEVÄG

Publicerad 2012-04-24 14:24:41 i mode,

Min nya favvoinspirationssida i smyckesväg stavas JFR och där har jag hittat dessa skönheter. Ungefär exakt sådana här smycken skall du pryda kroppen med om du vill vara rätt i vår och sommar :) Älskar neonfärgerna och när det enkla korsen blandas med en klar färg på tråden till armbandet. De inkainspirerade halsbanden är också helt amazing! GIMME! För den som missat är den stora trenden i vår flera armband ihop, gärna missmatchat och hitta några som verkligen är Du! De tillsammans med en fet klocka och din arm kommer glänsa! :) På ex instagram kan man söka på hashtaggen armswag för megainspiration. Eller googla för all del... Armarna under är från olika inspirerande källor.

NYA PENGAR

Publicerad 2012-04-24 13:56:46 i Allmänt,

Riksbanken utlyste en designtävling på våra nya sedlar förra året. Nu har en vinnare korats och här är resultatet på pengarna. Göran Östlund, vinnaren, kallar sitt bidrag för "Kulturresan". Anledningen till tävlingen var för Riksbanken att få en "konstnärlig utgångspunkt" och det är alltså inte säkert att sedlarna kommer bli precis som vinnarens bidrag. Men kanske att de kommer luta åt detta håll iaf. Jag gillar dom! (Även om jag inte vet vilka alla personer är) Kul med tvåhundring!

Förra året bad även tidningen Cap&Design en idébyrå (Sturm & Drang) att göra egna förslag på sedlarna och här under är deras förslag.
De hade även som förslag att man skulle koppla sedlarna till olika platser och ha med koordinaterna för platsen på sedeln. Kul idé tycker jag! Under en bild som visar en idé av det slaget...

DAMERNAS VÄRLD

Publicerad 2012-04-23 20:25:31 i mode,

När jag är hos mamma å pappa finns nästan alltid en ny Damernas värld att bläddra i. Lovely för en magasinälskare som mig! Här är tre favoriter från tidningen.
Solglajjer från GUCCI, nyckelring med toksöt liten hund från Mulberry och sen ett par brallor från Dagmar som jag sneglat på tidigare och tycker är sååå snygga!
Inget av dessa kommer någonsin finnas i min ägo men fint äre! :)

GRATTIS EMMIE

Publicerad 2012-04-17 20:44:42 i Allmänt,

Idag fyller en vändans fin tjej år! Stort grattis Emmie! Den här ballongen är en virtuell present till dej från mig och barnen här! Sitter barnvakt och vi sjunger ja må hon leva också!

IDA

Publicerad 2012-04-16 19:42:55 i Allmänt,

Carin skickade en bild på sin middag. En sann vän som äter upp en! Rörd till tårar...

NATTLAMPA

Publicerad 2012-04-15 23:36:47 i inredning,

Förra balkongsäsongen hade jag en rislampa från IKEA uppe på ballen. Den går på solenergi och laddas upp på dagen och lyser sen när det blir mörkt. Så smart!

Slarvig som jag är lät jag lampan hamna liggandes på balkongen under snötäcke hela vintern. Snö, smuts och regn har nu INTE förstört den! För jag upptäckte härom kvällen att något låg och lyste bland skräpet där på balkonggolvet!

Så nu hänger den uppe och lyser så fint i mörkret! Vilken solskenshistoria va? :)

BIKINI BONANZA

Publicerad 2012-04-14 21:53:50 i mode,

Här kommer inspiration till stranden. Alla bilder är från asos.com. Vissa av dom kostar multum, typ tusenlappar medan andra nån hundralapp. Jag skulle vilja ha nån med fototryck. Helst med nåt djur, lejon kanske, eller en rymdgubbe.

FAVVISAR

Publicerad 2012-04-14 19:45:52 i mode,

Här är några favoriter!
Brun hand med neonorange/rosa nagellack kan va bland det finaste man kan ha har jag insett. Stjärnringen är ett fynd från Turkiet, 8kr. Guldringen med turkos sten är från silverturken i Visby och det toksnygga dödskallearmbandet fick jag från Carin som en present från Hong Kong!
Att jag var tvungen att ta leopälsen till jobbet pga snöovädret gör ingenting när den matchar så bra till :) Man måste se det positiva i allt, tom i aprilsnö

X3

Publicerad 2012-04-14 15:37:25 i Allmänt,

Såhär ser det ut när jag sitter mitt emot Carin och jobbar

KORS I TAKET

Publicerad 2012-04-13 16:31:20 i mode,

Hej Michael!
Om du vill ge bort några väskor till en svensk tjej så är det bara att skicka. Min adress hittar du på eniro.
Tack på förhand!

BARTABAC

Publicerad 2012-04-13 10:12:04 i mode,

Ny inspiration har jag hittat hos bartabac.com. Bilder därifrån och nu vill jag rota runt i min garderob istället för att jobba.
Shoppingstoppet inspirerar mig att hitta nya kombos av d jag redan har och pysselnerverna rycker och jag vill göra nya smycken av gamla jag inte använder.

Vore kul med en pysseldag tillsammans... Kanske ska fråga mina pyssliga vänner om någon vill :)

BAGS BY BAGS PACO

Publicerad 2012-04-12 20:43:17 i mode,

I Turkiet fanns det väskor så det räckte och blev över! Hur mkt kopior som helst både fina helt i skinn, identiska med originalet som kostade nån/några tusenlappar och så fanns det kopior på tex Marc by Marc Jacobs där det stod Bags by Bags Paco på etiketten istället. De väskorna var oftast i plast men dock fina så både jag och Lisa gick loss bland de lite sämre kopiorna. Här är mina 3 fynd som kostade mellan 40 och 150 svenska kr typ.

POÄNG

Publicerad 2012-04-12 09:37:18 i Allmänt,

Herregud va mycket poäng jag fick!! Hahahah! Mamma blev sur :) ibland tror jag nog att Wordfeud räknar fel.

PÄRLOR TILL SALU

Publicerad 2012-04-11 22:43:07 i pyssel,

Rensat i pysselhörnan! Typ ett kilo pärlor som jag ska försöka sälja på tradera eller blocket. Undra vad som är bäst? Nån som vet...?
Glas, sten och plastpärlor i en salig blandning. Fina men jag har haft dom så länge utan att göra nåt med dem så nu får de åka!

USB HUB

Publicerad 2012-04-10 19:20:20 i inredning,

Men har ni sett nåt så sött förut? Jag letar efter en usb hub åså stöter man på denna! Den är fabulös! Love it! Själv har jag shoppingstopp men kanske någon annan vill lägga vantarna på en liten pudel.

TOMT

Publicerad 2012-04-08 13:49:10 i Allmänt,

Jag är helt tom. Kom hem från Turkiet imorse och nu är huvudet helt tömt. Har haft en fantastisk vecka med bästa sällskapet, bästa maten, bästa shoppingen, bästa hotellet och bästa vädret.

Det var en omställning att komma hem. Tyst, tomt och kallt. Kanske ska köpa mig ett påskägg för att spara semesterkänslan...?

Senare kommer en full turkupdate här med bilder etc. Men än så länge säger jag bara KEEEBAP

Om

Min profilbild

idabrita

Designer som älskar mode och att fixa med inredningen hemma. Jobbar bla med att redesigna möbler samt i designbutik. Här i bloggen delar jag med mig av mina tips och pyssel, min inredning och sådant jag tycker är fint och inspireras av. Även en del outfits och härliga saker att snygga till sig själv med bjuds det på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela